Har Du Et Godt Indeklima På Dit Kontor?

Billede: Bruce Mars

Hvordan er din arbejdsposition og forholdene omkring dig på din arbejdsplads egentligt? Hvis du ligesom tusindvis af andre danskere sidder du på kontor, så har du uden tvivl oplevet de vanskeligheder, der kan opstå, når mange mennesker sidder samlet og arbejder.

Indeklimaet kan lynhurtigt blive rigtig dårligt i sådanne situationer, hvor man arbejder i kontorfællesskaber, ganske enkelt og netop fordi så mange sidder i det samme rum.

Kender du til dette, bør du læse videre her, for det er netop indeklimaet på kontor, som vi i det følgende vil tage fat på. For hvad er symptomerne, årsagerne og hvordan forebygges et dårligt indeklima? Læs med her og få svaret.

Fordelene ved en arbejdsplads med et godt indeklima

Det kan være vanskeligt at bevare et godt indeklima, hvis din arbejdsplads er et stort fælleskontor. Dermed ikke sagt, at man ikke skal gøre alt, hvad man kan, for at få et godt indeklima, både for medarbejderne og virksomhedens skyld.

Et skidt indeklima går nemlig med garanti ud over koncentrationsevnen og produktiviteten, da den mentale præstationsevne bliver påvirket af luftfugtigheden og temperaturen i et lokale.

Din arbejdsplads kan blive nødsaget til at investere i forbedringer af det fælles, indendørs miljø, men investeringen skal skam nok lønne sig på sigt, da medarbejderne vil blive mere friske og produktive.

Det gælder bare om at få det gode indeklima i fokus, og et godt sted at starte er at konstatere, hvor dårligt ens indeklima egentlig er.

Vurdering af et dårligt indeklima

Døjer du eksempelvis meget med hovedpine, åndedrætsbesvær og kvalme, kan disse være symptomer på et dårligt indeklima på din arbejdsplads. Føler du dig samtidig sløv, irriteret og klør øjne og krop, ja så er den nok gal.

Og faktisk behøver man kun at have opholdt sig på arbejdspladsen i ganske kort tid, før symptomerne begynder at vise sig, og de kan sagtens fortsætte, des endda blive værre når du er kommet hjem.

Sådan får I et godt indeklima

Faktisk er det ganske simpelt, for i bund og grund handler det bare om, at få gjort ordenligt rent, luftet ud hver dag og kunne styre temperaturen i rummet. På den måde forbliver luftkvaliteten god hele dagen.

Vores råd er derfor, at I hjælper hinanden med at få luftet ud, når i møder ind og når i går til frokost. Dertil er det en fordel, hvis I holder god orden på skrivebordene, så rengøringen kan komme til.

Relaterede nyheder