3 Ting, Du Skal Tænke Over, Før Du Skifter Kurs

Billede: Jumpstory.dk

Har du en drøm om at skifte karriere, og måske endda begynde at studere igen? Det er blevet mere og mere almindeligt at skifte branche eller profession, også selvom man ikke er 25 længere. Men i takt med at man bliver ældre, og man både har børn og boliggæld at tænke på, kan det være noget af en udfordring. Her er tre ting, du skal være opmærksom på, hvis du har planer om at skifte kurs.

Dine muligheder

Du bør tænke dig godt og grundigt om inden du springer ud i et karriereskifte. Overvej for eksempel om du er villig til at gå ned på et markant lavere lønniveau eller endda gå tilbage til skolebænken.

Det er altid en god ide at vende den med din omgangskreds og familie for at få flere synspunkter på sagen. Forklar, hvorfor du vil skifte, hvordan du vil gøre det osv.

Det gode ved at gøre det senere i tilværelsen er, at du muligvis har opbygget et godt netværk, der kan hjælpe dig til at udføre skiftet. Du vil alt andet lige have nemmere ved at komme til jobsamtaler, få en praktikplads osv.

Skolebænken

Den dag du gennemførte din sidste eksamen, så sagde du sikkert til dig selv, at du aldrig igen ville sætte dine ben i et klasselokale. Dog kan det være en nødvendighed, hvis du vil skifte branche eller erhverv.

Der er heldigvis masser af mulighed for at videreuddanne sig, uden at skulle op universitetet i fem år. Der findes utallige kurser, enkeltfag, aftenskoler osv. Det handler simpelthen om at finde en vej, der både er realistisk og giver mening for dig.

Indkomst

En af de største forandringer ved at skulle studere igen er økonomien. Som de fleste ved, så er SU ikke ligefrem nogen fest. Du kan i nogle tilfælde få en højere ydelse end en standard SU. Husk at undersøge dine muligheder grundigt.

Hvis du ved, at du inden for de næste par år vil tilbage på skolebænken, så er det en rigtig god ide at spare op. Dette er fornuftigt pga. to ting. For det første, så har du naturligvis en økonomisk buffer, der kan hjælpe dig igennem tiden.

For det andet, så giver det dig mulighed for at vænne dig til at have et lavere forbrug, hvilket bliver nødvendigt på en SU. Du kan også supplere din indkomst med et SU-lån. Selvom det selvfølgelig aldrig er ideelt at optage lån, så er det trods alt en af de billigste og overbærende lån, man kan få.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe printere.

Relaterede nyheder