Hvor Mange Job Skal Man Søge Som Ledig?

Billede: Pixabay

Det kan være et hård kamp at være ledig, især hvis man bare gerne vil tilbage på jobmarkedet. Når du er ledig, er der nemlig krav til, hvor mange job du skal søge.

Men, hvor mange job skal man søge som ledig? Få svaret på det her, hvor du kan se, hvor mange jobs du skal søge om ugen og om måneden.

Så mange jobs skal du søge som ledig

Når du er meldt ledig, er der krav om, at du skal være aktivt jobsøgende. Men hvad betyder det reelt for dig? Det betyder, at du skal søge et minimum antal fuldtidsjobs om ugen, hvor du vel at mærke søger konkrete stillinger.

Du skal hver uge søge minimum to fuldtidsjob i Danmark.

Det betyder, at du hver måned skal søge minimum otte fuldtidsstillinger. Det er dog ikke et lovkrav, men derimod en tommelfingerregel, som er kommet ovenpå en række sager, hvor Beskæftigelsesministeriet har ført tilsyn med flere a-kassers rådighedsvurderinger. Her blev det fastslået, at en ansøgning om ugen ikke var nok.

Når der tales om at søge en fuldtidsstilling, så er det som udgangspunkt en opslået stilling. Du kan som udgangspunkt derfor ikke nøjes med at søge uopfordrede stillinger.

Opfylder du ikke kravene om, hvor mange stillinger du skal søge som ledig, så kan du risikere, at du mister dele eller hele dit dagpengebeløb. Et godt råd er derfor, især hvis du også gerne vil i arbejde igen, at du gør det til en fast rutine, hvor du dagligt ser efter ledige jobs og søger det eller dem, som du er kvalificeret til.

På den måde stiller du dig også stærke i forhold til at opfylde kravene fra a-kasserne og myndighederne som ledig.

Tak for støtten

Vi takker Akasser og deres støtte til dette indlæg. Akasser.dk giver alt den info du kunne drømme om omkring vigtigheden når det gælder anskaffelse af a-kasse, samt en oversigt over priser og ydelser fra diverse akasser i landet. 

Relaterede nyheder