Sådan Fremhæver Du Din Motivation I En Ansøgning

Billede: Jumpstory.dk

Noget af det vigtigste ved en i jobsøgning er, at man formår at udvise stor og meningsfuld motivation. En potentiel arbejdsgiver vil om noget se, at man brænder for jobbet og har lyst til at yde sit ypperste for virksomheden. I denne anledning har vi udarbejdet dette skriv, hvor du vil få tips til, hvordan din motivation brænder igennem i din ansøgning.

Undgå skabeloner og intetsigende udtalelser.

Noget af det bedste man kan gøre for at vise sin motivation er, at din potentielle arbejdsgiver har et indtryk af, at de ikke har fået tilsendt en skabelon, der også er blevet sendt til 4 andre virksomheder. Du skal altså vise, at du vil dem og den stilling, du ansøger.

Lad dig ikke narre. De fleste arbejdsgivere kan uden problemer skelne mellem skabeloner og reelle og målrettede ansøgninger. Det er altså en god ide at lave hver ansøgning fra bunden, og ikke blot rette navnet på modtageren og stillingen.

Lav dit hjemmearbejde

En anden god måde at fremhæve sin motivation er at lave et godt stykke hjemmearbejde. Sæt dig ind i virksomhedens vision, mission, kernekompetencer, markedsandele, dresscode, osv. Alt, hvad der er værd at vide. At have et indgående kendskab til virksomheden allerede inden samtalen gør, at virksomheden virkelig føler, at du har viljen til at arbejde for dem.

Faglig og personlig motivation

Du bør både udvise en faglig og en personlig motivation for at bestride stillingen.

Den faglige motivation skal beskrive, hvad der rent fagligt giver dig lyst til at få stillingen. Hvilke opgaver, udfordringer osv. ser du frem til at tackle? Hvordan tror du at det vil udvikle dine faglige kompetencer? Hvorfor passer din erfaring og kompetencer til stillings udfordringer? Beskriv, hvorfor dine faglige ønsker passer til deres behov.

Den personlige motivation handler i langt højere grad om, hvorfor du rent personligt gerne vil have stillingen og være en del af kulturen. Dette kan være, at du finder deres kultur og arbejdsgange enormt interessante og spændende.

Det kunne for eksempel også være, at du finder deres sag, produkt eller serviceydelse enormt beundringsværdigt. Er det en sag du brænder for, så er det en rigtig god ide at lade det skinne igennem.

Vær modig

Attraktive og spændende stillinger vil helt naturligt altid medfølge en stor skare af ansøgere. Derfor er det utroligt vigtigt at skille sig ud. For at gøre dette, skal du være modig. Være anderledes.

Send en anderledes ansøgning, eksempelvis en video, eller fortæl om en særlig tilknytning, du har til virksomheden og/eller branchen.

En rigtig god måde kunne også være at læse en problemstilling, du ved virksomheden har. Eller komme med konkrete forslag til optimeringer og forbedringer til opgaver, du skal løse i stillingen.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring i Esbjerg.

Relaterede nyheder